kupte si v předprodeji knihu Fotbalové pohádky Zdeňka Folprechta 2

Plzeň proti Spartě. Ovládnete kvíz k ligovému šlágru?

26. říjen 2024
Sdílejte:
V neděli od půl sedmé se v lize hraje velký zápas. Třetí Viktoria proti druhé Spartě. Naladíme vás na tenhle duel v kvízu, který ovládnou jen ti, kteří se v lize opravdu vyznají a sledují třeba i fotbalové funkcionáře na sociálních sítích...
Ligová bilance
1/9

Tušíte, jakou bilanci mají vzájemné zápasy Viktorie se Spartou v samostatné české lize (tedy od roku 1993)?

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Ligu v neděli večer čeká další fotbalový svátek. Do Plzně přijede Sparta, která bude chtít dát zapomenout na poslední vzájemný zápas ve Štruncových sadech, kdy ji Viktoria zadupala do země.

Sparta je po jedenácti kolech druhá, o šest bodů za Slavií, se kterou nedávno prohrála derby 1:2. Plzeň je o další bod zpět třetí a i ona svůj předchozí šlágr v Edenu nezvládla a prohrála 0:3.

V neděli se tak kromě jiného hraje o to, kdo do závěru fotbalového podzimu půjde z pozice největšího pronásledovatele Slavie, od které se v neděli v domácím zápase s Duklou nečeká nic jiného než výhra a další tři body do tabulky.

„Z hlediska zátěže nás to dneska stálo hodně sil. Ale ten závěr s námi nijak nezamává a nemůže nám ublížit. Vědomí, že jsme utkání odehráli dobře, nás může jen posílit,“ řekl trenér Plzně Miroslav Koubek po čtvrtečním zápase Evropské ligy v Soluni s místním PAOKem, který skončil remízou 2:2. Viktoria vedla 2:0 ale v závěru neustála tlak domácích po vyloučení Sampsona Dweha.

I Sparta má za sebou evropský zápas, když ve středu v Lize mistrů prohrála 0:5 na Manchesteru City. Před týdnem v lize pak Sparta porazila doma Liberec 2:1 a Viktoria vyhrála 3:1 na Baníku.

Související články

Nové příběhy, noví hrdinové! Vychází druhý díl Fotbalových pohádek Zdeňka Folprechta

Bývalý fotbalista a současný televizní expert a podcaster Zdeněk Folprecht napsal druhý díl oblíbené knížky fotbalových příběhů, které opět vydává v edici Football Clubu. Tenhle dárek ocenění pod stromečkem každý milovník fotbalu od čtyř do sta let.

Zábava

Jedinečná Slavia? Se stejnou bilancí brala naposledy titul Sparta

Jindřich Trpišovský se po zápase v Jablonci nechal trochu unést, když aktuální bodový zisk Slavie v lize označil za unikátní. Přímák prošel tabulky v Evropě i v minulých ročnících české ligy a našel i stejně kvalitní výkony, jakým se teď pyšní Slavia.

Přímák

Evropská liga ve velkém přehledu. Tabulka a další zápasy

Evropská liga se teď už hraje do jedné velké tabulky. Jaké je v ní aktuální pořadí? A jaké další zápasy a kdy nás čekají?

Evropská liga
Popup se zavře za 8s