Odemkněte všechny články Football Clubu a podpořte kvalitní žurnalistiku

Z novináře bafuňářem. Podroužek o „novém“ Dynamu i vztahu s Trpišovským

20. září 2023
Sdílejte:
Jan Podroužek má za sebou první měsíce v roli sportovního manažera českobudějovického Dynama. V rozhovoru mluví kromě jiného o tom, proč jeho klub po nepovedeném startu nevyměnil trenéry.
Jan Podroužek při focení pro podcast Podry a Vacíno. Teď už fotbal dělá z jiné strany.Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Jedna z hlavních událostí přestupového léta se neudála na hřišti. Jan Podroužek se stal sportovním manažerem Dynama České Budějovice. O nové životní kapitole mluví v rozhovoru s Football Clubem.

„V novinách jsem pracoval třináct let, vytvořil jsem si síť kontaktů. Nemám problém řešit věci se Slavií, protože znám Jirku Bílka a generální ředitel Martin Říha je můj kamarád. Nemám problém zavolat si s Jirkou Sabouem z Hradce Králové,“ uvedl o svých kontaktech ve fotbalovém prostředí.

Dynamo vstoupilo do sezony čtyřmi prohrami na Slovácku, se Slavií, v Hradci a s Plzní, po kterých mělo skóre 5:17. V následujících čtyřech kolech přišly dvě domácí výhry nad Bohemians (3:0) a Jabloncem (2:1) a prohry v Ostravě (0:2) a Olomouci (1:2). Řešila se po špatném startu do ligy pozice trenérů Nikla se Zápotočným? „Nevyhodil bych je,“ odpovídá Podroužek. A kdyby to chtěl majitel? „Dovolím si říct, že bych ho v takovém případě zastavil, nebo alespoň přibrzdil. A dokázal bych mu vykomunikovat, proč to nemá dělat a proč je potřeba čas. Naštěstí se to nestalo a my se trochu zvedli.“

Jednou z posil, které Dynamo v létě přivedlo, je 23letý levý bek Vincent Trummer. Rakušan z druholigového SV Lafnitz, který zatím nastoupil do všech ligových zápasů a od druhého kola hraje v základu, je podle Podroužka ideální posilou. Proč? „Je to dobrý, mladý hráč, který nám jednak fotbalově pomůže teď a tady. Zároveň už ho ale vnímáme jako obchodní artikl, přivádíme ho jako někoho, koho můžeme později zajímavě zpeněžit. A ukazuje naši ideu, kterou hodláme dál rozvíjet. A to je větší spolupráce a styky s rakouskými kluby.“

Jako bývalý novinář by Podroužek měl mít blízko k tisku, v rozhovoru ale říká, že nečte, co se o něm píše. „Rozsekalo by mě to. Jsem taková povaha, že kdybych to vnímal, tak bych tím byl nesmírně ovlivněný. Kdybych to řešil a četl, a věřím, že bych si o sobě toho přečetl leccos, muselo by mě to nutně poznamenat.“

V obsáhlém rozhovoru pro Football Club popsal Podroužek nejen zásadní kariérní změnu, ale i své fotbalové vize či důvody, proč do klubu přivedl matadory Jiřího Skaláka a Zdeňka Ondráška. Řeč ale přišla i na kontroverzní knihu o Jindřichu Trpišovském, na které se ještě coby redaktor Sportu autorsky podílel.

Související články

Totální výbuch. Debakl v Gruzii očima expertů

Gruzie – Česko 4:1. Tohle se hodně nepovedlo. Projděte si nejzajímavější komentáře k nepovedenému startu národního týmu v Lize národů, které jsme vybrali ze sociální sítě X.

Reprezentace

Video: Outsideři jdou do boje! Veselý filmový tip na víkend

Nejen sledováním zápasů je živ fotbalový fanoušek. V televizi se dá přece dívat i na filmy o fotbale… Prohlédněte si upoutávku na snímek podle skutečného příběhu jednoho z největších outsiderů na světě, který vás skvěle pobaví.

Společnost

Coubertenovi navzdory. Příběh fotbalistky, která donutila svět brát ženský sport vážně

Pořadatelé olympijských her ženami dlouho pohrdali. Osud ženského sportu ale na začátku 20. století změnila jedna houževnatá fotbalová trenérka.

Girl Power
Popup se zavře za 8s